Kine Harelbeke Logo

Kine Harelbeke Mieke De Geyter ® | Groepspraktijk

welkom op de site van kine Harelbeke

Dry needling

Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode van de kinesitherapeut of manueel therapeut. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.

Dry needling is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen. Bij accupunctuur is het effect eerder energetisch.

Triggerpoint:

Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt. Die triggerpoints kunnen naast pijn en uitstraling ook stijfheid en bewegingsbeperking geven.

Behandeling:

De behandeling van die triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die spanningspunten. Vaak zijn meerdere sessies nodig en per sessie worden soms meerdere spieren aangeprikt. Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich.

Hoe voelt het?

Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kotdurend een soort 'krampgevoel'. Daarna zal de spier ontspannen .

Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt.

Vlot en soepel bewegen doe je niet zomaar! maak een afspraak